Roze in Verzet

Gerrit Reijnen, voorzitter.

Met enkele donateurs zijn we het avontuur Roze in Verzet aangegaan. De wens om de LHBT-helden een gezicht te geven ontstond met het portret van Frieda Belinfante. Immers een beeld vertelt meer dan duizend woorden.

Voor ons was het een eer om het portret van Willem Arondéus over te dragen aan de Provincie Noord-Holland. We willen deze LHBT-geschiedenissen toevoegen en in de toekomst overdragen aan deze Stichting waaraan ik als voorzitter met veel plezier een bijdrage mag leveren.

Willem Lamberix, secretaris.

De oprichters van Roze in Verzet hebben mij enthousiast gemaakt voor hun idee. Ik sluit me aan bij de woorden van Willem Arondeus, een van de roze verzetshelden, dat natuurlijk ook homoseksuele mannen en vrouwen zich zeer moedig kunnen gedragen daar waar zij vinden dat het nodig is. Laten we dat niet vergeten.

Ik ben secretaris van Roze in Verzet; ik ben overigens ook secretaris van de bridgeclub Gay Forcing en ik was een drietal jaren voorzitter van de Zociëteit en ook alweer een tijd terug docent bij de Hogeschool van Amsterdam.

Herman Morssink, penningmeester.

Begon als kunstschilder in opdracht aan een reeks portretten van verzetshelden met hun roots in onze voormalige koloniën. In 2018 werd het idee opgevat om deze serie uit te breiden met verzetshelden met een LHBT-achtergrond. De oprichting van deze stichting was de volgende stap. Middels crowdfunding zamelen we geld in om een prachtige schilderijenreeks neer te zetten, met bij elk portret het eigen verhaal.